Facebook

The Special Singers

Gemengd Koor Uithuizermeeden

Dirigent

Nico is op 7-jarige leeftijd lid geworden van Muziekkorps Constantijn Huygens in Appingedam, waar hij cornet ging spelen. Daar bleek al snel zijn talent want hij maakte in zijn tienerjaren ook deel uit van het Nationaal Jeugdorkest.

Tijdens zijn dienstplicht die hij als cornetspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag vervulde, studeerde hij aan het Conservatorium in Zwolle, met als specialisaties Koordirectie en Hafabra. Na zijn dienstplicht bleef hij nog jarenlang verbonden aan de KMK. Zo blies hij op 4 mei een aantal keren het taptoesignaal op de Dam en op de Waalsdorper Vlakte. Ook was hij verbonden aan het Omroeporkest en viel regelmatig in bij grote shows op tv en bij musicals.

In 1970 begon hij met het dirigeren van zangkoren en was hij nauw betrokken bij de oprichting van enkele koren. Daarnaast was hij jarenlang dirigent van het Groninger Koper Ensemble, dirigeerde hij ook diverse muziekkorpsen en werkte zeer regelmatig mee aan opnames van elpees en CD’s.

Vanaf de oprichting in 2011 is Nico dirigent van “The Special Singers”. Hij arrangeert en bewerkt veel muziekstukken die het koor zingt. Verder is Nico momenteel nog dirigent van het Chr. Mannenkoor Appingedam, Shantykoor De Scheepsjoagers uit Muntendam en Vrouwenkoor Vrolijke Noot, eveneens uit Muntendam.


Hij is op 8-jarig leeftijd begonnen met muziekles.
Hij heeft een opleiding koordirectie gevolgd in Assen
en is sinds 1978 op muzikaal gebied samen opgetrokken met Nico Dijkman.
Nico en Jan treden samen ook op met cornet en piano of orgel.
Daarnaast is Jan nog dirigent van een gemengd koor.
Ook is hij nog organist in de Herv.Kerk van Tjamsweer.